Çocuklarınız bu hareketleri yapıyorsa dikkat!

Çocuğunuz ders çalışmakta zorluk çekiyorsa ‘’ çocuğum yaramaz’’ diyerek kestirip atmayın! Bu sorunlar ilerde ciddi problemlere ruhsal çöküntülere neden olabilir.

 

Çocuğunuz okulda kurallara uymuyorsa, ders çalışmakta zorluk çekiyor ve sürekli hoplama zıplama ihtiyacı duyup yerinde durmakta güçlük çekiyorsa yaramaz bir çocuk diyerek kestirip atmayın.  Bu belirtilerle ilerleyen zamanlarda,  ruhsal çöküntülere uğrayabilirler.

Ayrıca akademik ve sosyal hayatında ciddi bir problem yaşayan bireyler haline dönüşebilirler.

Bu belirtiler aynı zamanda çocuğunuzda ‘Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu’  belirtilerinin var olduğunu da gösterebilir.

Peki, Hiperaktive bozukluğu nedir ve belirtileri nelerdir?

Hiperaktive bozukluğu, nöro psikiyatrik bir rahatsızlıktır. Beslenme düzenindeki alışkanlıklar yaşamsal stres ve çevre koşulları bu rahatsızlığa neden olabilmektedir.  Bu rahatsızlık çocuk yaşlarda ciddiye alınmadığında bireyin ilerleyen zamanlarda ruhsal çöküntüler yaşamasına gerek okul gerekse iş hayatında başarısız olmasına neden olur.

Aşağıda vereceğimiz belirtiler çocuğunuzda 7 yaşından önce görülmeye başlanmışsa muhakkak bir uzman bir psikiyatriste başvurmanız gerekir.

İşte o belirtiler,

Okula gitmek istemiyor ve kurallara uymakta zorluk çekiyor

Sıklıkla zihinsel kapasiteleriyle orantısız okul başarısı gösteriyor. Okula gitmek istemiyor, gittiğinde kurallara uymakta zorluk çekiyor.

Aniden öfkeleniyor, kontrolü çabuk kaybediyor

Arkadaşlık ilişkilerinde kendisine saygı duyulmadığını, onaylanmadığını hissedince olumsuz duygular yaşıyor. Ailesi ve okulu tarafından destek göremezse depresyona girebiliyor ve kaygı bozuklukları yaşayabiliyor.

Bunun sonucunda da sıklıkla aniden ve şiddetli öfkelenen, kontrolü çabuk kaybeden bireyler haline geliyor.

Zihinsel çaba gerektiren görevlerden kaçınıyor

Sürekli zihinsel çabayı gerektiren görevlerden kaçınıyor. Günlük etkinliklerinde sıklıkla unutkan oluyor, örneğin kalem, kitap ve diğer ders araçları gibi eşyalarını sık sık kaybediyor.

Çok konuşuyor, başkasının sözünü kesiyor

Çok konuşuyor. Konuşmaya başlarken ne söyleyeceğini unutup başka bir konuya atlıyor, kafası karıştıkça esas konuda uzaklaşıyor. Çoğu zaman başkalarının sözünü kesiyor ya da yaptıklarına karışıyor. Çoğu zaman sırasını bekleyemiyor.  Telaşlı, sabırsız, bazen nezaketsiz tavırları da bu yüzden oluyor.

Evde ders çalışırken sürekli kıpır kıpır oluyor

Sınavlara hazırlanırken, evde ders çalışırken, sürekli kıpır kıpır oluyor, sık sık su içmeye, tuvalete gitmeye kalkıyor. Derslerde dikkat süresi çok kısıtlı oluyor. Dikkati dağıldıktan sonra yerinde oturmakta zorluk çekiyor.

Bizi Takip Edin

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Bizi Takip Edin

Facebook
Facebook
Google+
Twitter
YouTube
Instagram