15 Tatil ne zaman bitiyor, okullar ne zaman açılacak?

Corona virüs salgını sebebiyle 2020-2021 eğitim yılının ilk dönemi uzaktan eğitim ile tamamlandı. 23 Ocak Cumartesi başlayan yarıyıl tatilinin bitmesine sayılı günler kaldı. Peki, 2021 Yarıyıl tatili (15 tatil) ne zaman bitiyor, 2. Dönem ne zaman başlayacak? İşte ayrıntılar…

 

Corona virüs salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında 15 gün süren yarıyıl tatilinin bu sene 21 gün sürmesine karar verilmişti.

23 Ocak  Cumartesi başlayan yarıyıl tatili, 21 günlük aranın ardından 15 Şubat tarihinde sona erecek.

BAKAN ZİYA SELÇUK : “İLKOKULLAR 1 MART’TA, ANAOKULLARI 15 ŞUBAT’TA AÇILIYOR”

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 1 Mart Pazartesi itibariyle ilkokulların tüm sınıf düzeyleriyle açılacağını ve öğrencilerin eğitimlere seyreltilmiş şekilde haftada 2 gün devam edeceğini söyledi.

Öğrenme kayıplarının giderilmesi için kapsamlı bir programa başlayacaklarını söyleyen Selçuk, “15 Şubat’ta tüm bağımsız anaokullarımızı da tam zamanlı açma kararı verdik. 1 Mart’ta okullar 8. ve 12. sınıflara da kapılarını açacak” dedi.

Lise öğrencilerimizin birinci dönemden kalan sınavlarının, mart ayı içerisinde planlanarak yüz yüze gerçekleştirileceğini belirten Selçuk, yüz yüze eğitime başlayan öğretmenler için Şubat ayı içerisinde aşı uygulamasının yapılmasının planlandığını sözlerine ekledi.

Bizi Takip Edin

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Bizi Takip Edin

Facebook
Facebook
Google+
Twitter
YouTube
Instagram