Cumhuriyet Bayramı Tüm Yurtta Coşkuyla Kutlandı

Cumhuriyet Bayramı, Tüm Yurtta Coskuyla Kutlandı

 

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tüm yurtta düzenlenen bir dizi törenlerle kutlandı.

Cumhuriyetin 95’inci yılı tüm yurtta her yıl olduğu gibi coşkuyla kutlandı. Saatler 10.30’u gösterdiğinde devlet erkanı Aslanlı yoldan yürüyerek Ata’nın huzuruna çıktı. Erdoğan, burada Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı.

Erdoğan’a, TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, yüksek yargı temsilcileri, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi üyeleri, siyasi parti temsilcileri, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, kuvvet komutanları ile diğer devlet erkanı eşlik etti.

İşte tüm yurtta düzenlenen törenlerden bazı kesiteler:

İSTANBUL:

Kutlamalar kapsamında resmi geçit töreni düzenlenirken, vatandaşlar alana ellerinde dev Türk bayraklarıyla geldi. 
Cumhuriyet’in kuruluşunun 95’inci yıl dönümü dolayısıyla Fatih’teki Vatan Caddesi’nde resmi geçit töreni düzenlendi.

Törene İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, İstanbul İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı. Kutlamaların adresi Vatan Caddesi olurken, vatandaşlar alana ellerinde dev Türk bayraklarıyla geldi. 

Kartal’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 95. yılı kutlamaları kapsamında Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni düzenlendi.

     Cumhuriyetimizin kuruluşunun 95. Yılı kutlamaları kapsamında törene Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz ve eşi Feray Öz’ün yanı sıra; Kartal Kaymakamı Abdullah Demir, Anadolu Adalet Sarayı Cumhuriyet Başsavcı Vekili İhsan Kamil Akçadırcı, Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Rıza Aka, Cumhuriyet Halk Partisi Kartal İlçe Başkanı Muammer Çelebi, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları, Kartal Belediyesi Meclis Üyeleri, İlgili Birim Müdürleri, Siyasi Parti ve Sivil Toplum Kuruluşları’nın temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda Kartallı vatandaş katıldı. Kartal Meydan’ında düzenlenen törende; Atatürk Anıtı’na çelenk sunularak bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla son buldu. 

BOLU:

Bolu’da, Cumhuriyet’in kuruluşunun 95’inci yılı çerçevesinde, Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen törenle kutlandı.

Bolu’da düzenlenen törene, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu Valisi Aydın Baruş, Bolu 2. Komando Tugay Komutan Vekili Piyade Albay Metin Eştürk, milletvekilleri ve vatandaşlar katıldı.

ERZURUM:

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında Erzurum’da da coşkuyla kutlandı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Erzurum Havuzbaşı Kent Meydanı’nda tören düzenlendi. 

 Törende Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu’nun makamında tebrikleri kabul etmesiyle başlayan kutlamalar, Havuzbaşı Kent Meydanı’nda düzenlenen törenle devam etti.

Kutlamalara, Vali Seyfettin Azizoğlu, AK Parti Erzurum Milletvekili Selami Altınok, 9. Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Veli Tarakçı Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Ahmet Hacıoğlu, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, İl Jandarma Komutanı Albay Bekir Uzun, Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, İdari ve Yargı Mensupları, Siyasi Parti İl Başkanları,daire müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Erzurum’da düzenlenen törende öğrencilerin şiir okumasıyla, 9. Kolordu Komutanlığı Bölge Bando Takımı ile Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı birlikte gösteri sundu.

 Ayrıca program, atletizm sporcularının Azizoğlu’na Türk bayrağı vermesinin ardından askeri birlikler, emniyet birimleri ile çeşitli kurumların personeli ve araçlarının resmi geçidiyle sona erdi.

BALIKESİR:

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’ının etkinlikleri arasında Balıkkesir’de kutlmalar gerçekleşti. Balıkesir’de Cumhuriyetin ilan edilişinin 95’inci yıldönümü düzenlenen törenlerle kutlandı. Sabah saatlerinde Valilikteki töreninin ardından Kuvayi Milliye Meydanı’nda geçit töreni düzenlendi. Tören öncesi askeri bandonun seslendirdiği marş ve şarkılar vatandaşlardan büyük alkış aldı. 
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama programı bu yıl da Kuvayi Milliye meydanında yapıldı. Yapılan etkinliklerde şiirler okunarak halk oyunları gösterisi yapıldı. Tören Balıkesir’deki ortaokul ve lise öğrencileri ile askerlerin resmi geçidiyle sona erdi.

ELAZIĞ:

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın coşkuyla kutlandığı diğer bir il ise Elazığ.

Elazığ, Doğukent İlköğretim Okulu’nda  tören, İstiklal Marşı ve Saygı Duruşu’yla başladı. Törende  günün anlam ve önemine yönelik  yazılar ve şiirler okundu. Öğrencilerden oluşan okul korosu marşları büyük ilgi gördü. Ana sınıfı öğrencilerinin hazırladıkları oratoryo gösterileri etkinliğe ayrı bir  renk kattı. Kutlamalar bir dizi etkinlikten sonra sona erdi.

ÇANAKALE:

   29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 95’inci yıldönümünün kutlandığı diğer bir il Çanakale idi.Çanakkale’de düzenlenen törene, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Levent Kerim Uça, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, daire müdürleri, öğrenciler, asker ve vatandaşlar katıldı. Törende, Vali Tavlı, Tuğamiral Uça ve Başkan Gökhan vatandaşların 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutladı.
Daha sonra öğrenciler tarafından şiirler okundu ve halkoyunu gösterisi sunuldu. Ayrıca Uluslararası Troya Halk Oyunları Festivali için Çanakkale’de bulunan Ukrayna ve Gürcistan dans ekipleri tarafından dans gösterisi yapıldı.
Kordonda ki tören, askeri birlikler ve öğrencilerden oluşan kortejin resmi geçişiyle sona erdi. Daha sonra kutlamalar çerçevesinde Çanakkale Boğazı’ndaki Sahil Güvenlik botları, Deniz Polisi botları ve Kıyı Emniyetine ait römorkörler gösteri yaptı. Ardından Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri Kordon Boyunda devam etti.

TUNCELİ:

Tunceli’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı düzenlenen törenle kutlandı. Vali Sonel’in konuşmasının ardından öğrenciler tarafından günün anlam ve önemine ilişkin şiirler okundu. Kick boks, karate gösterilerinin de yer aldığı kutlama programında, Cumhuriyet Bayramı nedeniyle düzenlenen yarışmalarda derece giren öğrencilere ödüller verildi.Kutlamalar resmigeçit töreni ile sona erdi.

Törene Vali Sonel ve Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Çolak’ın yanı sıra,diğer protokol üyeleri, cumhuriyetle yaşıtların yanı sıra şehit aileleri, gaziler, öğretmen, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

SAKARYA:

Cumhuriyet’in 95. yılı Sakarya’da da coşkulu törenle düzenlendi
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı her ilde olduğu gibi Sakarya’da da coşkuyla kutlandı. Cumhuriyet’in 95. Yılı kapsamında Adapazarı Kültür Merkezi önünde bir tören düzenlendi.

Gerçekleşen törene Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Garnizon Komutanı Tuğgeneral İdris Acartürk, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Milletvekilleri, Belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kutlamalar Saygı Duruşu’nun bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Öğrenciler başta olmak üzere kurum araçları protokolü selamlamasıyla program son buldu.

NEVŞEHİR:

Nevşehir’de Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 95’inci yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen törenlere Jandarmanın narkotik, devriye ve bomba arama köpeklerinin gösterisi ilgiyle izlendi. 

Nevşehir’de Gazi Stadında gerçekleştirilen Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başladı.

Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında daha sonra, kutlama etkinlikleri kapsamında düzenlenen Atletizm ve Voleybol yarışmalarının yanı sıra, ilkokul, ortaokul ve liseler arasında düzenlenen şiir ve resim yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Nevşehir Belediye Başkanı Atilla Seçen, Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin, İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, Jandarma Komutanı Kurmak Albay Yüksel Yiğit’in vermesi ile sona erdi.

TOKAT:

 Tokat’ta Cumhuriyet Bayramının yapıldığı tören alanına girerek davul zurna eşliğinde oynayan 2 yaşındaki Kutay’ın sevimli halleri ilgiyle izlendi. 
Cumhuriyet’in 95’inci yıl dönümü kutlamaları Tokat’ta Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen tören Tokat Valisi Ömer Toraman, Garnizon Komutanı Piyade Albay Rıfat Dönel, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu’nun halkı ve tören birliklerini selamlaması ile başladı. Kutlamalara katılan vatandaşlara Türk Bayrağı dağıtıldı. Bando ekipleri ve öğrenciler ile askeri birliklerin geçişini vatandaşlar alkışlayarak izledi.

MANİSA:

 Manisa’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı düzenlenen törenle kutlandı. 
Kutlamalar, Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer’in makamında bayram tebriklerini kabul etmesiyle başladı. Valilikteki programın ardından Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün kutlamaların yapılacağı Mustafa Kemal Paşa Caddesi üzerinde vatandaşları selamladı.

Öğrenciler tarafından şiirler okunurken, Çağatay Uluçay İlkokulu öğrencileri ve Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi öğrencileri tarafından halk oyunları gösterileri sergilendi. Çocukların ve gençlerin sergilediği halk oyunu gösteri izleyenlerden büyük alkış aldı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları görkemli tören geçişinin ardından sona erdi.

EDİRNE:

 Edirne’de Cumhuriyet’in 95’inci kuruluş yıl dönümü coşkuyla kutlandı. 2016 yılında meydana gelen hain darbe girişimi sonrası ilk kez meydanlara inen tankları ise halk coşkuyla alkışladı. 

Edirne’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Vali Günay Özdemir’in makamında tebrikleri kabul etmesiyle başladı. Sabah saat 09.00’da başlayan kabul törenine başta Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yüksel Erdin olmak üzere il protokolü katıldı. Ardından Edirne Talatpaşa Asfaltı’nda geçit töreni yapıldı. Törene Vali Günay Özdemir, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yüksek Erdin, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, askeri erkan, kamu kurum il müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütleri temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Geçit töreni öncesi Vali Özdemir, Garnizon Komutanı Erdin ve Belediye Başkanı Gürkan, askeri araç üzerinden vatandaşların bayramını kutladı. Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına ellerinde Türk bayrakları ile binlerce Edirneli katıldı.

 

Bizi Takip Edin

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Bizi Takip Edin

Facebook
Facebook
Google+
Twitter
YouTube
Instagram