Uluslararası Öğrenciler Kardeşlik Sofrasında

Uluslararası öğrenciler kardeşlik sofrasında

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin “Misafir Ol Gel Bana” projesi kurulan kardeşlik sofralarıyla dünya barışına güç katmaya devam ediyor. Yükseköğrenim için dünyanın dört bir yanından Kocaeli’ye gelen uluslararası öğrenciler, konuk oldukları evlerde Türk mutfağının lezzetlerini öğreniyor.

NURAY HANIMIN SOFRASI

Proje kapsamında Kocaeli Üniversitesi’nde eğitim gören bir grup misafir öğrenci, geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı personelinden Nuray Eseroğlu’nun evine konuk oldu. Nuray Hanım, Özbekistan, Kenya, Afganistan, Pakistan, Gambiya, Kamerun, Kaşmir, Fas, Tunus, Malavi ve Suriye milletlerine mensup öğrencileri ağırladı. Yemekte Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanı Ali Bilgi ve eşi de gençleri yalnız bırakmadı.

 

DOLMA, BÖREK İŞTE TÜRK MUTFAĞI

Misafir öğrenciler yemekte kendileri için hazırlanan Türk mutfağının en lezzetli yemeklerini yedi. Dolma, börek ve çiğ köfteyi çok seven öğrenciler, ardından ikram edilen çayı da neşeli sohbet ile birlikte yudumladı.

HER DERDİNİZDE YANINIZDAYIZ

Türkçeyi çok iyi konuşan misafir öğrenciler Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanı Ali Bilgi ile sohbet etti. “Sizler bizim misafirimizsiniz, Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu sizleri çok seviyor. Her derdinizde yanınızdayız” diyen Bilgi, öğrencilerden ülkelerine döndüklerinde bu kardeşliği anlatmalarını da istedi.

 

BAŞKAN KARAOSMANOĞLU’NA TEŞEKKÜR

Yemeğe katılan uluslararası öğrenciler de Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun kendilerine gösterdiği yakın ilgi için teşekkür etti. Kendilerini asla evlerinden uzak hissetmediklerini söyleyen öğrenciler, “Nuray Hanıma da bize sofrasını açtığı için teşekkür ediyoruz. Bu kentte tahmin edemeyeceğimiz bir sevgi ve kardeşlikle karşılaştık. Bize bu yakınlığı gösteren herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

 

Bizi Takip Edin

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Bizi Takip Edin

Facebook
Facebook
Google+
Twitter
YouTube
Instagram